KONYA / MERAM - Atatürk İlkokulu

Ağu

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı MEB Çalışma Takvimi Genelgesine göre okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf  öğrencilerimiz için uyum programı uygulanacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre uyum programı 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haz

Avrupa okul ortakları ağı,eTwinning  projeleri kapsamında okulumuz 1/E sınıf öğretmeni Tülin  ARSLANPINAR ve öğrencilerinin ,2017-2018 eğitim öğretim yılı boyunca yürüttüğü ‘Save the Planet’;  ‘Let’s plant saplings before it’s too late!’;  ‘Steam Space’; ‘Cooking at school’ Avrupa projelerinin  finali niteliğinde olan  serginin açılışına Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Meram EBS Yönetimi, velilerin ve öğrencilerin katılımıyla açıldı.Öğrencilerin projeler kapsamında yaptıkları çalışmalar, tüm ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.Öğretmenimizi ve öğrencilerini tebrik ederiz.

May

Konya Atatürk stadyumunda 25 Nisan 2018 Çarşamba günü yapılan Meram Geleneksel Çocuk Şenliğinde Okulumuz 1-E Sınıfı öğrencileri Halkoyunları gösterisini sundu. Gösteride emeği geçen sınıf öğretmeni Tülin ARSLANPINAR ´ı ve 1-E Sınıfı öğrencilerini tebrik eder teşekkürlerimizi sunarız

Nis

Bu yıl ilk kez verilen e Twinning okulu etiketi ´´e Twinning Scholl Label´´ sonuçları açıklandı. Avrupa da 1217 okulun layık görüldüğü etiketi almaya Türkiye´den sadece 179 okul hak kazandı. Konya´dan 7 okul etiket almaya hak kazanmıştır. Okulumuz e Twinning  okulu olarak tescillenmiştir. Etiket almaya hak kazanan okullarımız ve öğretmenleri birçok çalıştaya ve uluslararası hareketliliğe Türkiye´yi temsilen katılabilir,faaliyetlerinde öncelenebilir hale geldi. Projelerimize,çalışmalarımıza destek veren tüm idareci,öğretmen,öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz Anasınıfı B Şubesinin yürütmüş olduğu e Twinning projesi kapsamında yürüttüğü ´´Türkülerle Büyüyorum´´ projesi kapsamında okulmuz emekli müdürü Sabri GÜZEL´in bağlamasıyla katıldığı ve öğrenciler eşliğinde ´´Türkiyem´´ türküsünü söylediği etkinliğimizden kareler...

Mrt

Okulumuz 4/D sınıfı öğrencilerinin sunduğu ´TÜRKİYEM´ Projesi kapsamında Türkiyemizin bölgelerini ve kültürel özelliklerini tanıtan programa İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dursun Ali KABAN´ a, Eğitim Bir-sen Meram Şube Başkanı Sayın Ömer Faruk BALKI´ya , bölge okul müdürlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. 4/D Sınıf Öğretmeni Özer SÖZAL ve 4/D sınıfı öğrencilerini hazırlamış oldukları programdan ötürü tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz ile Mevlana Kalkınma Ajansı arasında Kodlama Eğitimleriyle Okullarımız Geleceğe Işık Tutuyor projesi anlaşması imzalandı.

Mrt

Yazar  Meddah Osman BOZDEMİR´e okulumuzda yapmış olduğu coşku dolu ve eğlenceli program için teşekkür ederiz.

Mrt

05.03.2018 tarihinde Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından okulumuzda yapılan etkinlikte Diş Hekimleri tarafından öğrencilerimize ´´Ağız ve Diş Sağlığı´´hakkında eğitim verilmiştir.Doğru diş fırçalama yöntemi gösterilmiş ve sağlıklı dişlere nasıl sahip olacakları ile ilgili öğrencilerimize eğitim verilmiştir. Ayrıca okulumuz 1/E Sınıfı hazırlamış olduğu gösteriyi sunmuş olup tüm öğrencilere diş macunu ,diş fırçası,broşür ve dergiler hediye edilmiştir.

Eğitimde emeği geçen İl Halk Sağlığı personeline teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz öğretmeni Özkan Seyrek´in kurucusu olduğu "Dijital Atölye/Digital Workshop" etwinning projesi Tüm yurttan olduğu gibi okulumuz öğretmenlerinin de dikkatini çekti. Okulumuz Öğretmenleri Özkan Seyrek, Ayşegül Eren Çevik, Fatma Demir, Filiz Büyüktokatlı, Gülnur Yazgan, Handan Soydan, Sunay Efe, Tülin Arslanpınar aynı projede ortak çalışmanın avantajlarından faydalanıyorlar.

Şbt

Ock

Okulumuzun 2-D Sınıfı Öğrencileri, Mevlana´nın 744. Vuslat Yıldönümü Nedeni İle Sınıf Öğretmenleri Bilgi Deniz CAN Önderliğinde Hazırladıkları Anma Töreni ve Sema Gösterisi ile İzleyenleri Kendilerine Hayran Bıraktılar